Pierre Wassenaar, leerplicht consultant

Geboren 25 december 1963 te Lisse en woonachtig in Lisse.

Gehuwd met Carina van Gelder, werkzaam binnen het onderwijs, en vader van twee puberende zoons, Bart en Gijs. We leiden een actief en sportief leventje.

Na mij atheneumdiploma heb ik aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam mijn diploma Leraar Lichamelijke Opvoeding behaald. Aansluitend hierop heb ik 2 maanden surf- en zeilles gegeven op een Amerikaans zomerkamp gevolgd door een reis van ruim 7 maanden door de Verenigde Staten.

De afgelopen 18 jaar is mijn werkveld de opgroeiende en zich ontwikkelende jeugd geweest. De eerste 12 jaar was ik werkzaam als gymleraar op zowel het basis - als voortgezet onderwijs. Het mentoraat van de brugklas heb ik 9 jaar uit mogen voeren. In die periode heb ik het ontstaan en de ontwikkeling van de Zorg- en Adviesteams in het onderwijs van dichtbij mee mogen maken.

Pierre Wassenaar

Op zoek naar een nieuwe uitdaging kwam ik terecht bij de sector onderwijs en welzijn in de gemeente Hillegom als leerplichtambtenaar. Hier heb ik een ruim netwerk en overlegstructuren opgezet om te komen tot een goede aanpak met betrekking tot de uitvoering van leerplichttaken. Preventie en zorg waren en zijn kernwoorden waar ik me op inzet(te). Na twee jaar in Hillegom leerplicht op de kaart te hebben gezet, besloot men tot regionalisering van de leerplichtfunctie naar het Regionaal Bureau Leerplicht in Leiden. Vanuit Hillegom ben ik 2 jaar gedetacheerd naar dit bureau.

In de achterliggende periode heb ik middels aanvullende cursussen en opleidingen (CV  is na contact op te vragen) mijn expertise met betrekking tot leerplicht en de jeugdhulpverlening vergroot. In 2001 heb ik mijn hbdo diploma leerplichtambtenaar gehaald. Tevens ben ik sinds 2008 in het bezit van het diploma Buitengewoon Opsporingsambtenaar en beëdigd voor de daarbij behorende bevoegdheden.

In 2005 heb ik besloten mijn werkzaamheden te gaan beëindigen in Hillegom om zodoende een eigen bedrijf, Leerplicht Consultancy, te kunnen starten.

De afgelopen jaren ben ik met veel plezier werkzaam en werkzaam geweest in de regio Utrecht voor oa de gemeenten De Ronde Venen, Maarssen, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Zeist en Woerden als leerplichtambtenaar en RMC-trajectbegeleider.

Ik merk dat het zeer leerzaam en verfrissend is om binnen verschillende gemeenten deze taken uit te voeren.
Preventie, zorg, flexibiliteit en perfectionisme zijn kernwoorden die bij mij passen.